Restaurant beginnen: franchise vs zelf starten

Wilt u uw eigen restaurant beginnen? Dat is een ambitieus plan wat een hoop risico’s met zich meebrengt. Door u aan te sluiten bij een franchise onderneming elimineert u een hoop risico’s, maar hier verliest u deels uw individuele vrijheid mee. Niet zo gek dus dat veel beginnende ondernemers twijfelen tussen franchising en zelf starten. …

Overzicht verschillende franchisevormen van bezorgrestaurants

Veel restaurants zijn aangesloten bij een franchise. Bij sommige restaurants is dat heel duidelijk, maar bij andere merk je er bijna niks van. Dit komt omdat er verschillende franchisevormen bestaan, elk met hun eigen kenmerken. In deze blog leggen we u meer uit over de verschillende franchisevormen in de wereld van bezorgrestaurants. Welke vormen zijn …

Data warehouse inrichten als franchisegever

Bent u een franchisegever en raakt u ook wel eens verdwaald in de wirwar van informatie, gegevens en data? Dan kan een data warehouse voor u de oplossing bieden. Hiermee maakt u de stortvloed aan data overzichtelijk en inzichtelijk. In deze blog leggen we uit wat een data warehouse is, waarom u het zou gebruiken …

Maaltijdbezorgdiensten starten met marktplaats

Tot nu toe bezorgden maaltijdbezorgdiensten als Deliveroo en UberEats alleen eten aan huis met hun eigen bezorgers. Als u als restaurant uw gerechten via deze diensten wilde laten bezorgen, kon u dus niet uw eigen koeriers inzetten zoals bijvoorbeeld bij Thuisbezorgd. Daar komt nu verandering in! Binnenkort willen Deliveroo en UberEats namelijk ook bezorgers van …

5 marketingtips voor restaurant franchisegevers

Als restaurant franchisegever kan het lastig zijn om een goed marketingplan op te stellen. Het liefste ziet u uw franchisenemers elk hun unieke kennis en kwaliteiten inzetten en samenwerken als een geoliede machine. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog geven we u als franchisegever daarom vijf marketingtips. Zo kunt u het …

10 tips voor een sfeervolle inrichting van uw restaurant

Ondanks de toenemende populariteit van eten laten thuisbezorgen, gaan mensen nog steeds graag uit eten. Dit komt onder andere omdat uit eten gaan in een restaurant gezellig en sfeervol is. Tenminste, zolang het restaurant sfeervol is ingericht. In deze blog geven wij tien tips voor het sfeervol inrichten van uw restaurant. Als u deze stappen …

Een bestelzuil in uw restaurant: 5 voordelen

U ziet ze waarschijnlijk op steeds meer plekken verschijnen: bestelzuilen. U gebruikt ze om zelf uw tickets in te checken op het vliegveld of om een bestelling te plaatsen bij McDonalds. Maar wat is zo’n bestelzuil nu precies en wat kan het voor uw restaurant betekenen? In deze blog leggen we uit wat een bestelzuil, …

Website maken voor uw restaurant: de do’s en don’ts!

Wat voor restaurant u ook heeft, een website is tegenwoordig onmisbaar voor elke horecagelegenheid. Zelfs als u al jaren zonder website een restaurant beheert, is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Klanten bestellen hun eten via het internet of oriënteren zich online alvorens een tafel te reserveren. Een website is dus belangrijk, …

Hoe efficiënter werken kan resulteren in meer omzet

Een inefficiënte keuken of niet soepel lopend restaurant kan erg frustrerend zijn. Een keuken die vastloopt, gasten die te lang moeten wachten, over- of onderbezetting, allemaal zaken die u als restauranteigenaar liever zou voorkomen. In deze blog geven we vijf tips om efficiënter te werken, zodat uw restaurant een prettigere plek wordt om te werken …

Zo optimaliseert u de menukaart van uw restaurant

Als restauranteigenaar is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw restaurant met de tijd mee gaat. Een onderdeel wat daarin vaak wordt vergeten is er één waar elke gast mee in aanraking komt: de menukaart. In deze blog vertellen we hoe u uw menukaart kunt optimaliseren voor deze tijd. Vormgeving De menukaart is een …