De complete vergelijking van bestelplatforms voor bezorgrestaurants binnen Nederland

Vanwege de verhoogde tarieven van grote bestelplatforms als Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats zijn er de afgelopen jaren meerdere initiatieven uit de grond gestampt. Het gros van deze bestelplatforms willen concurreren met Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats op een lokaal niveau met ‘eerlijke’ prijzen en biedt u hiermee een alternatief. Tijdens de coronacrisis is er steeds meer aandacht voor lokale ondernemers, wat deze bestelplatforms mogelijk goed van pas komt. Zo zijn een aantal van de onderstaande bestelplatforms alleen actief in bepaalde provincies of regio’s binnen Nederland. Wat ons betreft de hoogste tijd om deze kleinere bestelplatforms eens onder de loep te nemen!

In deze blog geven wij u een overzicht van de meest noemenswaardige bestelplatforms in Nederland. Ook hebben wij Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats in het overzicht verwerkt zodat u gemakkelijk deze relatief kleine bestelplatforms kunt vergelijken met de grootste bestelplatforms binnen Nederland.

 

Alternatief op Thuisbezorgd

Zorgen dat je als restaurant zichtbaar bent op Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats, een logische eerste stap. Het gevaar is echter dat uw restaurant voor klanten alleen te vinden is op deze bestelplatforms. Ondanks dat de orders wel binnenkomen verliest u op deze manier veel geld aan commissies. Ons advies, doe een stapje terug en breng de alternatieve opties eerst eens in kaart:

1. Een eigen website en/of bestel app

Laat een eigen website en/of bestel app bouwen door CashDesk, promoot deze kanalen via uw social media en de commissievrije orders zullen langzaam maar zeker binnen stromen. Bereken hier hoeveel geld u per jaar kunt besparen!

2. In zee gaan met kleinere bestelplatforms zoals Absoluta of sneleten.nl

Ga een samenwerking aan met andere bestelplatforms zoals Absoluta of Sneleten.nl die vaak lagere commissiekosten hanteren. Of deze platforms nou fungeren als aanvulling op de grote bestelplatforms, of als vervanging van, dat moet in de praktijk blijken. Wij hebben voor u in onderstaand overzicht alle verschillende bestelplatforms voor u vergeleken in bereik, bezorgopties, doelgroep, kosten en bezorggebied.

 

Verschillen in bereik en bezorgopties:

 

Verschillen in kosten en commissies:

 

Verschillen in bezorggebied:

Wij hebben bovenstaande informatie vergaard via een vragenlijst die wij naar de bestelplatforms gestuurd hebben. Niet alle antwoorden zijn uniform omdat de platforms sommige vragen niet in dezelfde vorm beantwoord hebben. Informatie over Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats hebben wij vanuit de beschikbare voorwaarden online en uit beschikbare jaarverslagen gehaald.

 

Hebt u zich ooit aangemeld bij Thuisbezorgd, Deliveroo of UberEats zonder bovenstaande alternatieven serieus te overwegen? Bedenk dan aan de hand van dit overzicht of één van deze platforms wellicht wat voor u kunt betekenen.

 

Bedankt voor het lezen,

CashDesk

Weten wat we voor uw restaurant kunnen betekenen?